В навечерието на Националния празник на България – 3 март ученици от ПТГ представиха историческа композиция от стихотворения на Вазов, театрален етюд “ Берлинският конгрес “ и аудио-визуални фрагменти от времето, когато се възражда съвременната българска държава… Духът на епохата разтърси сърцата на ученици, учители и служители, които бяха изпълнили до краен предел своеобразната зала във фоайето на нашето училище. За пореден път се почувствахме развълнувани от младите хора, които ни заобикаляха и ни предаваха посланието “ ЩЕ Я ИМА БЪЛГАРИЯ“…Това са нашите ученици, това е бъдещето на нашата Родина…

Учениците, взели участие в мероприятия през тази учебна година,свързани с нашите традиции и история, отдадоха своята почит на героите, паднали за свободата на България на връх Шипка и се запознаха с българския дух, съхранен в етнографски комплекс Етъра.

Знаменосците на ПТГ „Цар Симеон Велики“ се включиха и в отбелязването на Националния празник 3-ти март! Пред паметника в парка „Боровец“ цветя поднесоха ученици и учители. Шествието продължи към площад „Свобода“ в центъра на града, където се състоя ритуал за издигане на знамената.